May
10
9:00 AM09:00

Startup day Østfold

Er du gründer med behov for nettverk, kompetanse og kapital?
Er du investor eller vurderer å bli det?

Velkommen til en dag med pitchekonkurranser, høyt faglig innhold, og uformelle møter med spennende mennesker. Blender Collective, Drivhuset Østfold og Ungt Entreprenørskap inviterer oppstartsbedrifter, investorer og næringslivet til Startup Day Østfold 2019. Vi fyller en hel dag fra morgen til kveld med spennende foredrag, presentasjoner av startups og ungdomsbedrifter, stor pitchekonkurranse og sosiale møter med godt øl - midt i Fredrikstad sentrum.

Hold av dagen! Mer informasjon om detaljert program og key notes kommer snart.

View Event →
Mar
12
11:30 AM11:30

Lunch & Learn

IPR i virksomheten

Lær om IPR - industrial property rights.

Andreas Bjørnebye, advokat og partner fra Ernst & Young Tax & Law, holder innlegg om når og hvordan virksomheten bør tenke strategisk på IPR i virksomheten.

Arrangementet er gratis og er for deg som har spørsmål kring industrielle rettigheter (patent, varemerke og design) og åndsverk, opphavsrett, domener, forretningshemmeligheter med mer.

Vi serverer kaffe og vann.

View Event →
Feb
28
6:00 PM18:00

Innopøbb: Innovativt økosystem

Startups er som planter. Mange overlever, men enda fler dør. Sannsynligheten for at de overlever stiger betraktelig om de tilbringer sine yngre dager i drivhus. Det samme gjelder statups, og statupens drivhus er inkubatorene, akseleratorprogrammene, statlige støtteordninger ol. Den eneste forskjellen med planter og startups er at startups ofte må være innom flere drivhus før de kan vokse seg sterke nok til å klare seg på egenhånd.

Det er noe som er i ferd med å skje i Østfold. Drivhusene eller støtteapparatene er i ferd med å gro sammen til et økosystem. Et økosystem som har store likheter med det man har i Silicon Valley.

28. februar arrangeres Innopøbb på Blender Collectives splitter nye kontorlandskap i Fredrikstad sentrum. Jørgen Schrøder Aanonsen fra Blender Collective og Lorenzo Lorenzo Ruscelli fra Smart Innovation Norway kommer for å snakke om sine akseleratorprogram og hva Østfolds innovative økosystem har å by på.

Det blir servering av drikke. Etter arrangementet tar vi turen til TÆPS.

Arrangementer passer for:
- Startups
- Kreative mennesker og bedrifter
- Nettverksbygging
- Studentbedrifter
- Næringsbedrifter i Fredrikstad

Hvem kommer?:
- Smart Innovation Norway
- Flere bedrifter fra Blender Collective
- Studenter fra Innovasjon og prosjektledelse

View Event →
Feb
13
6:00 PM18:00

Fredrikstad Wordpress Meetup

Join us for the first WordPress-meetup in Fredrikstad. All are welcome, both beginners and experts and everyone in between. It doesn't matter if you're a user, designer or developer.

This first event will be a sort of kick-off for the group and to get some input from you on what you'd like to get out of it or if there's something you'd like to contribute or share.

There's a topic on the message board where you can share your thoughts/ideas right now: https://www.meetup.com/Fredrikstad-WordPress-Meetup/messages/boards/thread/51931609

View Event →
Nov
27
8:00 AM08:00

Go Global - Østfold

Innovasjon Norge leder dette morgenmøtet om hvordan vi går frem for å få nye eksportinntekter til Norge.

Norge trenger nye eksportinntekter. Fem foretak står for 40 prosent av norsk eksport. Vi trenger flere næringer og bedrifter med internasjonale ambisjoner.

Lurer du på hvordan du skal gå frem? Meld deg på vårt morgenmøte Go Global!

Arrangementet er et samarbeid med 
Fredrikstad Næringsforening
Sarpsborg Næringsforening
Viken teknologiklynge 4.0

Program:

Kl. 08.00
Registrering, kaffe og frukt

Grip mulighetene - vi kan skape globale vinnere
Introduksjon av deltakerne
Erlend Ystrøm Haartveit, Innovasjonsrådgiver, Innovasjon Norge

Lean markedsutvikling - en raskere vei til internasjonal vekst
Ola Henæs, Regiondirektør, Innovasjon Norge

Kaffepause

Det viktigste vi har lært gjennom satsingen på internasjonale markeder
Lars Dahle, Grunnlegger og CEO i Dignio forteller om erfaringene fra satsing i Kina

Hvordan kan Innovasjon Norge hjelpe deg med internasjonal vekst? 
Maria Cathrine Lundstad Aulie, Internasjonsliseringsrådgiver, Innovasjon Norge

Minglemat og lynmøter.

Meld deg på 7 min. lynmøte med Innovasjon Norge i skjemaet under.

Slutt 11.30

View Event →
Nov
21
4:00 PM16:00

Tall Ship Races: Destination Fredrikstad

Vi inviterer Ingar Guttormsem, proskjektleder for Tall Ship Races til å fortelle og svare på spørsmål knyttet til planlegging, gjennomføring og effektene som følge av Fredrikstads rolle som vertskap i verdens største seilskipsarrangement. 

Velkommen om du er nysgjerrig på arrangørrollen og hvilke muligheter et så stort event har for vår by.

Dette eventet er gratis, og vi serverer kaffe og vann - ellers er det også en velfylt bar på Tæps!

View Event →
Oct
25
9:30 AM09:30

Frokostseminar Fredrikstad Animation Festival 2018

Fredrikstad Animation Festival kickstarter festivalen torsdag 25.10 med den svenske produsenten og regissøren Petter Lindblad. Han kommer for å presentere sin kommende VR kortfilm Lifegiver, som han og co-regissør Mika Pollack nylig fikk utviklingsstøtte av det svenske filminstituttet.

Lifegiver er en animert VR kortfilm som tar for seg flyktningsituasjoner satt i et sciene-fiction format og forteller en historie om skjebnene til folk som har blitt overlatt til seg selv og de vanskelig moralske valgene som man tar i umulige situasjoner. I presentasjonen som Petter Lindblad gjør, vil publikum få vite om prosessen med utvikling av historien, hvorfor de valgte Vr-formatet og tanker om hvordan opplevelsen vil bli.

Velkommen!

View Event →
Sep
21
9:00 AM09:00

Fabrikken Seminaret

Er du opptatt av kreative og nyskapende næringer, steds- og byutvikling, samarbeid, innovasjon eller coworking? Er du praktiker, administrator, politiker, forsker, student eller rett og slett nysgjerrig? 

Da må du være med Fabrikkenseminaret 2018 som arrangeres i samarbeid med Blender CollectiveKunnskapsverketLillehammer-regionen, Kreativt Norge og Teaterdagene
I tillegg til seminaret har vi et vorspiel 20.9!


Sjekk ut program og påmelding på www.fabrikken.org

 

View Event →
May
2
10:00 AM10:00

Workshop GDPR nye personvernregler

Hva betyr de nye personvernreglene for din virksomhet?
The General Data Protection Regulation blir satt i kraft 25. mai i år. Da er det viktig for alle å ha en god forståelse for hva dette innebærer, både for å følge loven men også for å være transparent og åpen overfor publikum og kunder.

Dette arrangementet er for medlemmer av Blender Collective.

View Event →
Apr
24
8:30 AM08:30

Frokostseminar - Blender Collective søker flere ambisiøse bedrifter til kommende Akseleratorprogram!

Har du en oppstartsbedrift med ambisiøse mål og har strategier for hurtig vekst? Da er dette noe for deg!

Blender Collective søker bedrifter med gode sammensatte team til neste Akseleratorprogram med start i august 2018. 

Under en intensiv prosjektperiode på 6 mnd får man gratis kontorplass og tett oppfølgning der vi gir tilgang tileksterne rådgivere med spesialkompetanse.

Akseleratoren fører deg gjennom et individuelt tilpasset faglig program og ved programmets slut er teamet klar til å holde en pitch for å innhente kapital. 

Kontakt med Innovasjon Norge og øvrig virkemiddelapparat samt et gedigent nettverk gjennom Blender Collectives 60 medlemsbedrifter er en viktig del av programmet.

Samtidig som dere får verktøy for å utvikle bedriften videre vil dere bli del av et kreativt miljø med flere andre spennende selskaper.

Frokostmøtet ledes av Akseleratorprogrammets prosjektleder Kjetil Haugbro som vil gi god informasjon om hvordan man søker, hva som kreves for å komme med i programmet og hvilke verktøy vi bidrar med for å raskt komme igang.

Påmelding https://www.facebook.com/events/167831440686863/

View Event →